2015. május 1., péntek

Sisley
Pierre-Auguste Renoir: Alfred Sisley
A Sisley házat 1972-ben alapította Jean Francoise Laporte (akinek nevéhez később a L'Artisan alapítása is fűződik), és Roland de Saint Vincent.


Az elnevezés Alfred Sisley (1839-1899), az angol származású, de Franciaországban élő impresszionista festő neve előtti tisztelgés.

1976-ban az egész vállalkozást megvásárolta tőlük Hubert d'Ornano, és felesége Isabelle, akik családi vállalkozásként működtetik azóta is a céget. Jelenleg fiuk Philippe az elnök, és lányuk Christine a brit ágazat marketinges ügyvezető igazgatója. 

Kozmetikumaik sikere a 70-es évek végén abban volt, hogy természetes növényi összetevőket alkalmaztak, és elkezdték használni a különféle (illó)olajok bőrre gyakorolt jótékony hatását. Gyakorlatilag ők voltak a fito-kozmetológia előfutárai.
Szép sminktermékeik vannak, amelyeknek azon túl, hogy bőrbarát az összetételük, még szemet gyönyörködtetőek is. (ezt a csekély 110 dollárért árusított pirosítót, például nagyon szívesen látnám itthon :-) )

Hubert d'Ornano és családja

Székhelyük Párizsban található (Avenue George V.), első laboratóriumuk a francia Blois városában van, és 2011-ben nyílt meg a hatalmas, 13 hektáros birtokkal körülvett második Kutatási és Fejlesztési Laboratóriumuk, a párizsi Saint-Ouen l'Aumône tartományban. 

2007-ben létrehozott alapítványuk (Fondation de France), számos oktatási, kulturális, egészségügyi, környezetvédelmi, és szociális projektet támogat.

Egyéb érdekességek

  • A Forbes felmérése szerint Hubert d'Ornano a milliárdosok listáján az 1638. helyen áll (vagyona 2015-ben, 1.16 milliárd dollár)
  • Nekem kissé túldíszített otthonukról, részletes, képes összeállítás található ITT
  • mindketten Lengyelországban születtek, grófi családban
  • Hubert 1926-ban született, Mełgiew városában. Apai dédnagyapja, és dédnagyanyja Philip Anthony d'Ornano (Bonaparte Napóleon unokatestvére), és Maria Walewska (akinek Philip kezdetben a szeretője, majd a második férje volt, de főként Napóleon szeretőjeként írta be magát a történelembe)
  • Isabelle 1937-ben született Varsóban, Izabela Potocki néven, anyai nagyapja a híres lengyel politikus, Janusz Radziwiłł.
  • öt gyermekük született: Philippe, Marc, Elisabeth, Maria Laeticia, Christine
  • Elisabeth a hiperaktivitással foglalkozik, sok gyógypedagógiai, pszichológiai szempontból hasznos, gyakorlati tanácsot tartalmazó oldala ITT található 
  • kis gasztronómia: Christine d'Ornano kedvelt ételei (mind jól hangzik, és könnyen elkészíthető- recept a kép alatti linkre kattintva) ITT
  • Marc autóbalesetben meghalt, nevével megalapítottak egy ösztöndíjat, ami fiatal lengyel diplomásokat támogat, évi 25.000 euróval (ennek egy nyertese van, tehát tényleg komoly segítséget jelent).

Parfümjei véleményem szerint kiváló minőségűek, olyan nevekkel dolgoznak, mint Jean-Claude Ellena, Dominique Ropion, Jeannine Mongin, sőt állítólag maga Hubert, és Isabelle is aktívan részt vettek az alkotás folyamatában. (Az Eau de Soir változatai, limitáltan minden évben megjelennek 2001 óta. Ezt az egy, nekem nem tetsző furcsaságukat inkább nem kommentálnám.)

Üvegtervezőjük a lengyel szobrász, Bronislaw Krzysztof.Illatai:

Eau de Campagne (1974)
Eau du Soir (1990)
Soir de Lune (2006)
Sisley Eau de 1-3 (2009)
Eau d'Ikar (2011)
Eau Tropicale (2014)
Soir d'Orient (2015)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése