2015. május 16., szombat

Lann-Ael (Lostmarc'h) 2007


illatcsalád: orientális

alkotó: Amelie Bourgeois


Lostmarc'h egy szépséges francia partvidék, a szörfözők, és nudisták álma, valamint a parfümrajongók egyik titkos jelszava.
Ebben a paradicsomban töltötte gyermekkora nagy részét, a francia származású Antoine Vuillermet, aki miután 2006-ban, családi vállalkozásként megalapította saját parfümházát, annak ezt a nevet adta. A parfümökön kívül, többféle illatosított szépséggel foglalkoznak, például a nálam szintén lábremegést kiváltó illatgyertyákkal, illetve szappanokkal.
Minden termékükre kíváncsi lennék, de kivált a kamillás-jázminos-zöld Ael-Mat, a citrusos-rozmaringos Atao, a citrusos-mentás-verbénás Din-Dan, és a pézsmás-narancsvirágos-levendulás L’eau de l’Hermine jöhetne első körben (ez már majdnem mind, mert mindössze 11 illatuk van, ami hatalmas pozitívum a szememben).

Amelie Bourgeois, a francia parfümőr referencia munkái között van többek között még pár Lostmarc'h illat (pl. a virágos-aquás Iroaz, a citrusos-zöld-ibolyás L’Eau du Dimanche), a Frapin Paradis Perdu, pár sírva kért Mendittorosa, és Room 1015, valamint a 2013-ban felélesztett Volnay parfümház illatai, amiknek annyira csodás az üvege, hogy ha tudnék verset írnék róluk, addig viszont amíg ez kissé döcögve készül, legyen elég annyi, hogy így kell ezt csinálni, na! 
(fotók ITT)
Amelie alkotásai közül sajnos keveset ismerek, de megelőlegezem, hogy tehetséges (egyszerűen csak mert úgy érzem :-) ) 

A Lann Aël, annyit jelent breton (bretagne-i kelta) nyelven, mint "angyalok kikötője".
Nyitánya zöld alma vékonyan hámozott, kanyargó héja, leheletnyi édes karamell, vanília, és a búza magtár szaga. Leszáradása során pézsmaszerű, vaníliás, tejes illat válik belőle, egy gondolatnyi savanykás (alma)háttérrel. 
Komfortillat, minimális izgalom, de inkább csak tiszta, lágy, olvadó, megnyugtató szeretetbe burkolás.
Hatósugara, és tartóssága közepes (hamar bőrközelivé válik).

...valami semmi, amiben ott egy egész nap derűs békéje, a félig engedett roló álmos tollpihéje... forró kazlak párolgó puhasága... lágy herbateában tejszerű köd kavargása... régi lábos alján pörkölt cukor fekete emléke... és egy borús péntek hamis esőígérete...



Illatjegyei:

vanília, széna, alma, búza, tej


https://www.facebook.com/illatpiramis

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése