2014. február 19., szerda

Trussardi Inside (2006)

kép forrása: ITT

illatcsalád: orientális-virágos

alkotó: Daphne Bugey


üvegtervező: Thierry de Baschmakoff


Annak ellenére, hogy már minden porcikámban érzem a közeledő tavaszt, még néha vágyom a "kuckózó" illatok bújós, beburkoló melegségére.

A meleg takaróba burkolózás mellett, a kávé a másik nagy szerelmem, tehát teljes az öröm, amikor ezt a parfümöt viselem.

Daphne Bugey, a bőrközeli komfortillatok mestere. Nevéhez fűzödik a She Wood (DSQUARED2), 7.15 am in Bali, Kenzo Amour, Indian Holi (Kenzo), illetve számos Le Labo illat (pl. Rose 31, Bergamote 22). 

Nőiesen finom, lágy illatai nyugalmat, harmóniát, és biztonságot árasztanak.

Az üvegen megjelenik, a Trussardi háztól már megszokott hüllő-bőr mintázat, jelen esetben a krokodilbőr bézs színű utánzata.

Maga az illat számomra szinte lineáris, amatőr orrnak nem túl bonyolult lecsengésű.


Felfújás után, a fejillat összetevőiből szinte semmit nem tudok kihámozni (igazság szerint később sem). Talán egy picit a rózsaszín bors pikáns, nagyon enyhe szúróssága, és a narancsvirág fanyarsága megjelenik, de egyik sem igazán jellemző, és nagyon kell szimatolnom hozzá, hogy (talán) realizálni tudjam őket.
Ami viszont nagyon markáns benne, az a vaníliás heliotrop, és a pézsma, ámbra által megszelídített, lágy kávé. Alapillatában a diszkrét fás jegy, csak fokozza az otthonosság boldog érzését.
Mint egy Latte Macchiato, ínycsiklandó, vaskosan rezgő habbal a tetején.
Tartóssága kb. 3-4 óra, intenzitására jellemző, hogy hamar bőrközelivé válik, ezért ideális munkahely-kompatibilis parfüm.
Tavaly megszűnt a gyártása, ezért aki szereti, gyorsan próbáljon még vadászni belőle egy példányt.

...álmosan indul a reggel. Kezemben kedves, csorba kávésbögrém, ami másnak már rég nem szép... csak nekem. Múltunk van, amelynek nyomát viseljük! Rohanó reggelek kapkodó vágtája, tervezgetések tétova forgatása, lassú, lusta nyújtózkodások öröme, és lázas éjszakák ágy szélén kucorgó, riadt virrasztása. Sok kávé, sok tej, melytől a keserű íz balzsamosan árad szét a nyelvemen. Meleg takaró, és mellé egy ölembe hajló kisgyerek kócos feje, könnyed álomtól, lazán kusza szálak. Átölelt... haján halvány nyomot hagyott az illat, amelyből mélyet szippantva, még kiérzem a hajnal sós izzadtságát... majd ujjaim finoman elindulnak, a homloka ívén megbújó babahaj selymén...Illatjegyei

  • golgotavirág, rózsabors, bergamott, neroli
  • frézia, kávé, heliotrop (vaníliavirág)
  • pézsma, ámbra, teakfa
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése