2013. március 8., péntek

Rose d'Ete (Les Parfums de Rosine) 1998


illatcsalád: virágos-gyümölcsös

alkotó: Francois Robert

(Friedemodin: Jardin Mystique, Rosee de Nuit, Vertine; Lanvin: Vetyver; Mary Greenwell: Plum; Les Parfums de Rosine: Diabolo Rose, Ecume de Rose, La Rose de Rosine, Lotus Rose, Rose de Feu, Rose d'Homme, Rose Kashmirie, Un Zephir de Rose, Une Folie de Rose)

A mai borongós idő ellenére azért is!- még mindig TAVASZ, TAVASZ, TAVASZ... :-) 
Zűrös napokon szeretem a bonyodalom nélküli, mégis kellemes, komfortos illatokat, amik tiszta komponensekkel boldog, fénylő aurát vonnak körém, vidámságot és gondtalanságot árasztva.
Ilyen könnyed fuvallat a Rosine Rose d'Ete nőies, légies illata amely a mai nőnaphoz tökéletesen illett.

Erőteljes gyümölcsös-virágos nyitány jellemzi, kissé fanyar zöldalma és bergamott mellett a hárs édeskés, mézesen bódító aromája, valamint a mimóza könnyed, sárga illata. A szívillat lágy, édes rózsája és a lótusz, áttetsző, halványan színjátszó sárga-rózsaszín-zöld selyembe burkol- majd a virágok mellett megjelenik egy kis üdítő, teás jelleg. A krémes alapillat a puha, édeskés pézsmáról szól, átszőve a virágakkordok emlékével.

Rajtam hamar bőrközeli illat lesz, 2 órás élettartam után, viszonylag gyorsan elillanó tavaszi szellő.

...karcsú kerti asztal, melynek pókhálóvékony muszlinterítőjét lengeti a pollen-milliárdokat sodró tavaszi szél. Sárga mimóza, és zöldes hárs szemcséi gyűlnek a finoman ívelt porcelán teáscsésze mellett. Az Earl Grey langyosra hűlt, benne egy elsodort, tévelygő rózsaszirom selymes szirma fénylik. Egy lótuszvirág dísze, és a pillekönnyű, habos tejszín krémes fehérsége, izgatott örömmel várja a rég látott vendég érkezését...


Illatjegyei

FEJ: galbánum, bergamott, zöldalma
SZÍV: sárga rózsa, mimóza, lótusz, hárs
ALAP: pézsma, ambrette mag




ROSE D'ETE EXTREME

Aranyszínű üveg, mely egy testesebb, vaskosabb illatot takar (a Rosine honlapja szerint friss-virágos illatcsaládba sorolva).

Enyhén kesernyés bergamott, halványan gyantás galbánum, rózsa és pikáns rózsaszín bors egyvelegével indít. Majd kb. 4-5 perc múlva, számomra megmagyarázhatatlan okból, mentás akkordok bukkannak elő.
Intenzív jázmin, lótusz és zöld ibolyalevelek gazdag, pazar aromája adja a szívillatot. Mögötte enyhén kesernyés lime erősíti a zöld árnyalatát. Mimózát nem érzek, viszont 15-20 perc múlva a kissé mentás, zöld, erőteljes jázmin, édes-krémes rózsaszín luxusszappan gazdagon buborékos, ruganyos habjává változik.

Vizuálisan ez nem egy sárga rózsa illata, hanem egy zömök, vastag szirmú rózsaszín virágé, amelynek szirmai a szár felé közeledve zöldes árnyalatot öltenek.

Szintén hamar bőrközeli illattá válik, viszont 4-5 órás élettartama sokkal jobb, mint a sima változaté.


Úgy gondolom jellegük szerint, két teljesen különböző illatnak tekinthetők.
Míg a Rose d'Ete hárs, mimóza, és pár csepp tejszínnel ízesített tea játékos, könnyed, vidám keveréke- addig a Rose d'Ete Extreme jázmin, rózsa, zöld színek békét árasztó, gazdag, sűrű, krémes elegye.


Illatjegyei

FEJ: galbánum, bergamott, rózsaszín bors, rózsa
SZÍV: sárga rózsa, lime, mimóza, lótusz, rózsa, jázmin, ibolya levél

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése