2013. január 9., szerda

Rose d'Amour (Les Parfums de Rosine) 2006


illatcsalád: virágos- aldehides

alkotó: (? Camille Latron)


A Les Parfums de Rosine mindent elmond a rózsáról, amit csak lehet. Egyetlen komponens köré építeni egy brand összes termékét a mai világban, amikor a változatosság a szórakoztatás, a piacképesség fő kulcsszavává vált- nagy merészségre vall, és határtalan kreativitást igényel.

Kevés illatukat ismerem- amiket igen, azok finom, lágy nőiességre törekednek- egész napos komfortérzetet nyújtva viselőjüknek.

Az aldehid komponens nagyon felkeltette érdeklődésem a Rose d'Amour összetevői között. Szeretem azt a fajta tisztaságot, régies hangulatot, áttetsző jelleget, amit ennek az illatcsaládnak a képviselői árasztanak. Minden ártatlan finomsága ellenére egy biztos, hogy nem a mai kor divatos irányzatainak kedvez- célközönsége nem a jelen, átlag fiatalsága. Aki azonban nem szeretne elmerülni a jelenleg uralkodó tucat illatok sekélyesen szirupos állóvizében- és persze szereti a rózsát- az ha teheti, mindenképp tegyen egy próbát a Rosine parfümökkel.


kézi készítésű rózsa szappan
Igazi klasszikus jellegű illat, alapja a Rosa Flamenca mesevilága. Erős aldehides kezdete azonnal a Rive Gauche (YSL) idejébe, a 70-es évekbe repít vissza. 

A gyömbér alig érezhetően, kicsit csípőssé téve fűszerezi a nyitányt.

Szappanos jellegét a jázmin enyhe édessége, és az írisz lágysága tovább fokozza.
Kb. fél óra múlva a rózsa felerősödik, majd leszáradáskor a moha tompa, puha ágyán álmosan, halkan  megpihen.
Hatósugara és tartóssága jó (kb. 5 órán át pihent a karomon). 

Szappanos jellege végig elkísérte. Számos karakteres összetevőjére rácsodálkoztam- bors, szerecsendió, bergamot, bogyós gyümölcs nyomát sem találtam benne. 


Régi, békebeli hangulatot áraszt. Szinte látom magam előtt a fiatal nőt, aki makulátlan, tökéletesre szabott csipkeruhájában kilép a kapun, 1890 egyik langyos szellővel ringató tavaszi délelőttjén. Arca tiszta, ragyogó, hamvasan bársonyos bőrét körbelengi az imént használt szappan gyöngéd, rózsaszín érintése. Karján még egy apró, kósza vízcsepp alig észrevehetően csillog. Illatos kezével végigsimít szoknyáján, majd hunyorogva, kopogó léptekkel elindul a márciusi napsütésben.

Aki szereti a tiszta, légies, rusztikus hangulatot árasztó, áttetsző aldehid fátyolba burkoló illatokat, annak kötelező darab! 
(legalább egy próba erejéig :-))
Illatjegyei:

FEJ: aldehid, gyömbér, galbánum, bergamott
SZÍV: írisz, jázmin, rózsa, bogyós gyümölcsök, nárcisz
ALAP: szerecsendió, moha, bors, vetiver

https://www.facebook.com/illatpiramis

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése