2016. augusztus 29., hétfő

India Hicks Island Nights (Crabtree & Evelyn) 2009


illatcsalád: virágos-gyümölcsös

A Crabtree & Evelyn ezúttal jól megtréfált, India Hicks nevét nem ismertem, és azt hittem ez egy sötéten fűszeres indiai csoda lesz, de tévedtem.
India Hicks egy angol divatmodell, aki hátat fordítva Londonnak felújított egy épületet a Bahama-szigetek egyik aprócska, mindössze 8 km2-es, rózsaszín homokkal díszített tagján Harbour Szigetén, és ott hotelt működtet (természetesen csillagászati áron kiadva szobáit). A hölgy egyébként a brit királyi család tagja, Károly másod unokatestvére, így Dianával kötött házasságakor ő volt az egyik koszorúslány. 2011-ben Vilmos és Catherine Middleton frigyén már csak a kommentátori poszt jutott neki, a nyoszolyólány szerepet meghagyták a hamvasabb csirkéknek.
A Karib térség alaposan megihlette, iziben 3 könyvet is írt a témában Island Life, Island Beauty, Island Style címmel. Ezek szép képekkel illusztrált kötetek nagyjából a semmiről, amelyekben lakberendezési tanácsokkal szolgál, valamint a víz melletti meditáció jótékony erejét, a helyes életmód, nyugalom és mérhetetlen jólét boldogító hatásait boncolgatja (köszönjük) ha valaki egyszer belebotlik és öt kilométeres körzetben épp nincs jobb olvasnivaló, lapozzon bele bátran.
Saját neve alatti webshopjában szépségápolási termékeket, ékszereket, fura függönyrojtszerű valamiket, sálakat és méregdrága táskákat forgalmaz.


Ha benne volt a keze, akkor mindenképp dicséretet érdemel az üvegért, mert elég szépre, elegánsra sikeredett (mondjuk egy magát lakberendezőnek is valló tervezőtől úgy vélem ez alap követelmény).
A parfümben a Karib térség illatait próbálták összeszedni, a fehér és lila orchideát, az éjjel pompázó jázmint, a pálmalevél zöldjét stb.

A felkenés utáni pillanatokban  a fanyar bergamott és pár csepp narancsillat dominál (nem narancsvirág, hanem a gyümölcs szénsavas, fantaszerűen édes leve), majd körülbelül egy perc múlva megjelenik egy zöldes, enyhén púderes akkord, ami főként az írisznek köszönhető, majd pár pillanatra beköszön az ibolya kicsit fémes akkordja, amelybe kesernyésség vegyül, ami lehetne akár a narancsvirág is, de nem az, hanem valami szintetikus, poros jelleggel kevert nemtudommi.
Van benne egy szintén nem tetsző élesség, ami azt hiszem a pacsulinak köszönhető, és egyes fázisoknak maszkulin hatást ad (ebből következik, hogy szerintem uniszex). A trópusi gyümölcsöket kerestem, de a narancson és talán egy kis ananászon kívül nem találtam semmit, valami édeskés gyümölcsös jellege van ugyan, de nem éreztem annyira markánsnak mint írják.
A teljes leszáradás a pacsulis, púderes, fás (főként szantálos) vonalról szól, itt van egy rövid kellemes időszak, majd belép egy újabb furcsaság, valami mentaszerű, ami a fanyar púderességgel teljesen elnyomja a háttérben némi műpézsmán vergődő halovány jázmint.

Összegezve szintetikus, érthetetlenül kaotikus, Istennek hála felejthető illat, ami a világon semmit nem mozdított meg bennem, kevés volt a mintámban azt elhasználtam, de ennyi elég volt belőle (kár, mert az üvege tényleg szép). 
Lelőhelye: főként ebay (itthonról kivonult a Crabtree, de ha lenne akkor sem lehetne kapni, mert ez a parfüm még előtte megszűnt.
Fogalmam sincs, hogy ilyen illata van-e ennek a gyönyörű helynek (remélem nem), pár hétig mondjuk szívesen lógatnám a lábam ezen a felháborítóan romantikus rózsaszín parton, mindenféle éjjeli jázminokat és bármilyen színű orchideákat szaglászva, hűs mentás koktélt szürcsölve, akár még egy ilyen szintetikummal is nyakonöntve.





Illatjegyei
ibolya, orchidea, jázmin, afrikai narancsvirág, fás jegyek, pézsma, zöld jegyek, pálmalevél, írisz, egzotikus gyümölcsök, bergamott






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése